marți, aprilie 22, 2008

De mare angajament (II)

Tot din categoria "D'ale lui Ontzanu in an electoral" trebuie sa continuu povestea canalizarii care vad ca are toate sansele sa se transforme curand in trilogie. Fratzia Canalului prinde viatza sub ochii nostri, zic.

Deci dupa ce au asfaltat, au decopertat, au sapat, au forat, au schimbat tzevi si au acoperit la loc cu moloz a venit si vremea reconstituirii asfaltului. Nu, nu au asfaltat din nou. Operatiunea asfaltare a fost efectuata cu prioritate anterior operatiunii schimbare de tzevi - asa cum, nu-i asa, este si normal sa se intample de fapt. Deci nu aveau cum sa asfalteze din nou. Au tras o dunga pe mijloc si gata, au carpit.

Prin urmare strada arata de parca ar fi suferit o operatie pe cord deschis. Dar nu-i bai. E bine ca s-a terminat cu shantzul. Acum REBU nu mai are nici o scuza. Dupa 5 luni jumate poate sa vina linistit sa ridice gunoiul cu camionul. Da, 5 luni jumate, numai atat au durat lucrarile. Desigur nu contabilizam aici si operatiunea asfaltare initiala. Nu, aia este altceva. Este episodul pilot.

Bun si acum ca strada-i carpita si totul pare sa reintre usor, usor in normal - galoshii se pot pune la iernat, mopul isi poate parasi avanpostul de la intrarea in casa pentru a se retrage in rezerva la locul sau din debara, masina poate fi parcata din nou in fata portii - ei bine, acum ca natura renaste si totul se trezeste incetutz la viatza ce sa mai nascocim ca sa-l conducem pe cetatzean pe drumul catre exasperare?

Pai sa SAPAM DIN NOU!!!!!! ApaNova revine in fortza de data asta ca sa schimbe tzevile de legatura dintre conducta principala de pe mijlocul strazii (aia de-au montat-o in 5 luni jumate) si canalele care se exista in curtzile oamenilor. Need I say more?

Oare bordurile or mai apuca sa le schimbe pana de alegeri? Pentru ca zau, nu mi se pare corect ca aia din sectoru' 5 sa aiba borduri pana la capul patului si noi, in 2 sa nu ne alegem, dupa 8 ani de mandat, decat cu niste tzevi de plastic pentru o canalizare de exceptie si cu lalele arteziene de inox pentru un decor urban desavarsit. Bacoviano-impresionisto-futurist, dar desavarsit.

Niciun comentariu: