marți, iulie 01, 2008

De mare angajament (III)

Si iata, cum necum, se stranse si de-o trilogie.

S-au terminat alegerile si, pentru un timp (foarte scurt), parea ca se terminasera si interventiile pe strada mea. Sapaturile arheologice luasera sfarsit, petice de asfalt erau aruncate cu repeziciune inainte de alegeri ca sa putem sa ne prefacem ca totul e bine cand se termina cu bine.

Si, ce sa vezi?! Ce credeti ca a mai urmat totusi dupa ce spiritele pesediste au iesit cu fruntea sus din valtoarea alegerilor locale, pe alocuri chiar din primul tur?! O noua arteziana kitchoasa (n.r. - specialitatea casei in sectorul 2) ca de final de campanie victorioasa? Nu inca, dar ar fi o chestie sa avem si asa ceva pe o strada pe care, de aproape un an, basculantele par sa se integreze irevocabil in peisajul urbanistic.

In curand o sa putem sa schimbam denumirea strazii in La Basculante. In fond, de ce nu? Doar pe vremea lui Ceasca pseudonime precum La Macaralei sau La Betoniera au ramas in istoria orasului, denumirile reale ale acelor strazi/cartiere fiind sortite anonimatului. De ce Niki Fantanaru' sa fie mai prejos? Ca un adevarat lider ce se afla, de ce sa nu reuseasca si el sa impuna un toponim marcant pe o strada al carei nume este lipsit de rezonanta?

In fine, las explorarea acestei infioratoare posibilitati pentru o alta ocazie. Sa revenim zic, la trilogia "care este"(apud M., Vanghelie, D'ale almanahelor, pe teve, net si alte media). Ce credeti ca a urmat, zic, pentru strada asta deja chinuita pana la extrem dupa ce agitatia / agitatorii din campanie s-au mai relaxat?

Borduri, nu? Ar fi, recunosc, ordinea fireasca, inlantzuirea logica .... ce sa mai, ar fi pana una alta DE ASTEPTAT. Dupa care, desigur, ar fi absolut normal sa vina sa le scoata ca sa mai asfalteze o data d'a capo al fine, uniform, ca prea a fost peticita cu picioarele, repejor, ca sa nu cada electoratu'n shantz in drum spre votare.

Ei bine nu, wrong again! Urmeaza CA SE MAI SAPA O DATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da, da da, shantzul se adanceste as we speek. Isi casca falcile puturoase fix pe mijlocul strazii scuipand mormane de pamant in stanga si in dreapta, pe trotuar, in portile si in curtile nefericitilor care inca nu si-au luat campii de-acolo.

Ca deschizi poarta si te impiedici dand zilnic cu nasul intr-un munte de pamant pentru o perioada care nu poate fi estimata decat pe baza terifiantei experiente anterioare este una, dar ca tot zilnic se opreste apa (TOATA APA - calda, rece you name it!) pentru ca tarnacoapele sa avanseze incet dar sigur in transee fara a fi luate pe neasteptate de val ori de cate ori trage vreunul apa la WC .... asta la 40 de grade de vara .... este intr-adevar altfel decat la -10 grade de iarna ... Deci da, si fara apa iarna nu-i ca vara!

DE CE?!!!???!?!?!, ar indrazni unii sa se'ntrebe. Pai variante de raspuns ar fi:

a. Apanova are in job description indeplinirea ciclica a programului ESTIVAL de modernizare a modernizarilor efectuate la sistemul de canalizare in sezonul toamna-iarna-primavara imediat anterior.

b. Calitatea lucrarilor efectuate anterior este indoielnica si, la sesizarea utilizatorilor respectivei canalizari, a fost necesara o noua interventie pentru remedierea problemelor aparute in cele 2 saptamani de folosinta scurse de la acoperirea shantzului si pana la redeschiderea lui. Pentru aceasta a fost nevoie de refacerea INTREGII lucrari.

c. Apanova din proprie initiativa, nesigura de calitatea lucrarilor efectuate in ultimele 7 luni pe strada "care este" si ingrijorata de soarta cetatenilor expusi riscului de a le exploda haznaua in curte dupa 2 saptamani de utilizare a noii canalizari, a decis reluarea lucrarilor si verificarea starii conductelor proaspat inlocuite.

d. Afacerea cu fier vechi / plastice noi pentru conducte de canal europene este, in sectorul 2, cel putin la fel de prospera ca afacerea cu borduri care a macinat nervii locuitorilor din celelalte sectoare ale Bucurestiului. Prin urmare, domnul Ontzanu isi rasplateste contribuabilii la campania electorala cu contracte noi de productie / achizitie de tzevi plastic necesare pentru modernizarea CONTINUA a canalizarii bucurestene. Si isi rasplateste si electoratul cu canale noi si sigure, improspatate la fiecare 7 luni in conditiile in care, se pare ca schimbarea de conducte pe o singura strada dureaza exact 6 luni.

Ce mai urmeaza, ma intreb eu ... si mai ales, pana cand?

Later edit:

1. Dupa o scurta interactiune cu muncitorii de pe strada aflu ca se schimba racordurile pentru ca cele vechi (n.r. - adica cele de luna trecuta) nu sunt conforme cu ULTIMELE standarde ale Uniunii Ieuropene. Pai de cand cu Franta la presedintia UE ... or fi iesit la'naintare din prima zi de mantat cu niste directive noi in materie de plastice care pot fi folosite pentru canalizari si eu nu stiu .... Asta, sau varianta d. .... Hmmm, tough choice!

2. Si pe Floreasca se lucreaza - tot de vreun an si tot la canalizare. Iar Floreasca este tot in sectorul 2 .... Bine sa zicem ca Floreasca e o Cale nu e o simpla strada, e in centru, nu spre periferie ... e normal sa dureze un an mai ales ca e si circulata ... deci cu cat mai tarziu se termina lucrarile, cu atat mai bine ca se blocheaza traficul mai mult timp ...Niciun comentariu: