miercuri, septembrie 24, 2008

Creeaza o papusa, ajuta un copil!

UNICEF a lansat o noua editie a campaniei "Creeaza o papusa, ajuta un copil!". Yey! Este o campanie pe care au pornit-o in 2006 si prin care strang fonduri pentru a sustine diverse proiecte speciale in beneficiul copiilor ... cu nevoi speciale. In 2006 stiu ca au sustinut un centru de recuperare prin art-terapie pentru copiii cu dizabilitati. In 2007 parca a fost ceva legat de inundatii ... nu mai stiu exact. Iar acum ... sa vedem.

Ideea campaniei este geniala. UNICEF cheama "la carma" pe copilul din fiecare dintre noi. Ne invita sa cream, cu mic cu mare, cu geniu si candoare, o papusa dupa instructiunile pe care ei le mentioneaza pe site.

Papusa odata terminata primeste certificat de nastere, prin care creatorul ii poate oferi personalitate (nume, cetatenie etc.) si in care poate, in acelasi timp, sa-si lase cateva detalii personale (nume, adresa, telefon, e-mail). Si urmeaza, evident, sa fie expediata pe adresa UNICEF pana la un termen limita. Anul acesta termenul este 30 septembrie.

In interval de 2 - 3 saptamani, dupa ce colecteaza toate papusile si le selecteaza pe cele mai creative, UNICEF organizeaza o licitatie cu vanzare. Preturile papusilor pot urca de la 50 de RON la contravaloarea in lei a mii de euro. Papusile care nu sunt alese pentru catalogul de licitatie nu sunt abandonate. Ele locuiesc la sediul UNICEF din Bvd. Primaverii Nr. 48A si pot fi cumparate si dupa incheierea licitatiei, pretul lor fiind cel minim - cel cu care s-a deschis licitatia pentru papusile deja vandute in cadrul evenimentului.

Pana acum au contribuit la creatia de papusi oameni de toate varstele si toate categoriile - de la creatori de moda si vedete pana la simpli parinti si copii care s-au simtit inspirati si motivati de apelul UNICEF.

Daca n-ai timp, inspiratie, idei sau daca esti fericitul posesor a doua maini stangi cand vine vorba de lucru manual, nu-i nimic! Poti sa participi la licitatie si sa cumperi o papusa pentru copilul tau, sau pentru copilul din tine. Anul acesta licitatia este pe 9 octombrie. Da si tu o mana de ajutor!


Niciun comentariu: