duminică, noiembrie 23, 2008

Antiresemnare la puterea N

Uite ca nu pot sa ma abtin si o dau si eu in politice pana la urma. Pentru ca sunt intoxicata. Pentru ca mi-e sila la propriu de tot ce se intampla in jur. De la oferta electorala deloc generoasa pentru acest inceput de uninominal pana la pomenile de sezon, afisajul porcesc pe metri patrati de cladiri, clipurile obositoare care palpaie in toate intersectiile, manele la maxim, furtisag de sloganuri sau campanie facuta cu bata in mana.

La noi nu exista o dezbatere de idei ci de muschi, nu exista proiecte concrete ci praf in ochi, nu exista un concurs de solutii ci de dezgropat si aruncat cu kkt in ograda politica a vecinului.

Totusi nu empatizez cu cei care spun "Eu nu merg la vot!". Ca nu am cu cine vota, ca e prea departe, ca nu sunt in oras, ca ploua afara, ca oricum nu conteaza.

BA CONTEAZA!

Conteaza pentru ca pensionarul de langa tine, excitat de 3 lei in plus pe care-i primeste la pensie, cadou electoral, VOTEAZA. Voteaza pentru el dar voteaza IN LOCUL TAU. Stii cu cine voteaza pensionarii, nu?

Conteaza pentru ca manelistul care iti incinereaza urechile cu boxele date la maxim noaptea la 12, care scoate grataru'-n fata blocului si o pune de-un picnic cu lautari cum a dat coltzu' ierbii sau care-ti blocheaza masina-n parcare cu BemVeu lui argintiu sau cu Mertzanu lui negru imbracat in piele la interior, manelistu' asta VOTEAZA. Voteaza pentru el dar voteaza IN LOCUL TAU. Stii cu cine voteaza manelistii, nu?

Conteaza pentru ca politicianul de care ti-e scarba si pentru care consideri ca nu se merita sa te deplasezi pana la urne VOTEAZA. Jiji, Bunicutza, Prostanacu, Felix, Base, Nastase-7 case, Tariceanu Razgandeanu si care-or mai fi. Toti securistii mafioti care ne-ar fura si aerul din plamani daca ar putea. Astia VOTEAZA. Voteaza pentru ei dar voteaza IN LOCUL TAU. Si stii cu cine voteaza securistii mafioti, nu?

Stii de ce voteaza IN LOCUL TAU? Pentru ca tu stai acasa. Si cand tu stai acasa, votul lor este mai puternic. Pentru ca ei sunt aia 30% care au abonament la urne la fiecare 4 ani. Pentru ca atunci cand la urne sunt putini, un vot face diferenta. Un vot dintr-o suta atarna greu. Pe cand un vot dintr-o mie, din 5 mii, din 10 mii, dintr-o suta de mii, dintr-un milion, din 15 milioane ... isi pierde din consistenta. Daca suntem 15 milioane la urne, votul lor nu mai conteaza asa de mult. Nu atat cat isi fac ei calcule ca o sa conteze.

Asa ca strica-le socotelile - MERGI LA VOT!

2 comentarii:

OnionSoup spunea...

ok, deci spune-ne si cine a mai ramas de votat atunci

Madeinbukarest spunea...

pai nimeni. chiar nimeni.

dar anul asta, spre deosebire de anii anteriori, exista posibilitatea de vot alb - ultima inventie in materie de protest democratic.

deci nu stai acasa pe bucile tale ca sa-i "sanctionezi" pe basinosii politici. te duci la urne si bagi buletinul nestampilat.

cica se contorizeaza separat si conteaza ca si prezenta la vot.

din pacate nu am nici o certitudine ca ulterior contorizarii nu vor fi si ele stampilate de cine trebuie cum trebuie.

am riscat totusi ... de dragul democratiei ...