joi, noiembrie 20, 2008

Holidays are coming ...

Cum a dat nitel de frig cum simt miros de iarna in aer si imi frec manusitele in asteptarea lui Mos Craciun. Nu, nu astept doar sa primesc ci si sa ofer. Asa ca am dat o raita prin magazinele virtuale sa vad ce pot sa pun in sac doar cu un click pentru un early Christmas shopping ... 

Vreau sa cumpar un aparat foto pentru mama. Sa ne-ntelegem mama nu prea le are cu tehnologiile moderne. Cu telefonul mobil a ajuns la etapa in care a invatat sa scrie SMS-uri. De fotografiat ... nu-mi fac ganduri ca se va descurca prea curand. In ceea ce il priveste pe telefonul mobil. Insa aparatul foto este prietenul ei. Mai ales ca ii place sa calatoreasca si sa isi faca jurnale de calatorie din imagini.

Aparatul mamei este insa din epoca anterioara. Cu film. Si nu dintre cele profesioniste de pe vremuri cu care sa faci fotografii de arta. Nu. Ci o chinezarie ieftina, din care se gaseau acum 15 ani si care functioneaza cu film. Si mai e si destul de greut si butucanos ca nah, acum 15 ani nu existau fineturi.

Dupa ultimul voiaj, vazand in stanga si in dreapta persoane care pozau la secunda cu aparate cat podul palmei ... desigur ca a devenit curioasa despre aparatele digitale.

Asa ca iata ce-am gasit pentru ea: 
Pe Nikon Coolpix S52c. E la promotie la Marketonline.ro. Dar in afara de asta este exact ceea ce ii trebuie mamei. Este mic, usor, finut, discret. Si este si foarte destept. Ceea ce inseamna ca o sa o tina ceva vreme ocupata si entuziasmata pana ii dibuieste toate functiile.

Pentru cunoscatori are senzor cu rezolute de 9MP. Are zoom optic 3 x si zoom digital 4x. E ok, mamei nici nu-i trebuie mai mult. Ca nu cred ca are de gand sa se reprofileze la pensie in fotograf profesionist. 

Are stabilizator de imagine cu indice de stabilitate optica pana la 3200. Ceea ce este extraordinar!

Are, desigur blit incorporat iar rezolutia imaginilor merge pana la 3456 x 2592 pixeli. 

Si stie sa faca si filme Mpeg la calitate standard sau ... ceva mai mult de-atat (sau cel putin asta inteleg eu prin mentiunea Mpeg vx fin ... de la specificatii tehnice).

Lentilele-s Nikkor si presupun ca-s bune pentru ca Nikon e firma care se respecta. Deci merg pe mana lor.

Are ecran LCD cu diagonala de 3 inch imbalsamat in folii anti-reflex si are si iesire pe USB pentru o descarcare usoara a pozelor in calculator. 

Iar de design ... nu are sens sa mai bat apa in piua. Pozele vorbesc de la sine. Este compact, de grosimea unui deget, tras la costum negru, de seara, cu accente subtile de crom pentru un plus de stil. E un design pe care nu-l poti ignora. M-a cucerit de la prima vedere :). De fapt asta m-a si facut sa dau click pe detalii in rubrica dedicata.  

Prin urmare, multumesc Superblog pentru invitatia la shopping ascunsa in ultima sarcina de concurs. Mama va fi incantata ;).

Niciun comentariu: