marți, noiembrie 18, 2008

Seriously

Dupa o lunga calatorie in lumea laptop-urilor Superblog ma aduce pe final si pe un teren mai familiar - telefoanele mobile.

Ei bine, daca e sa fie telefoane mobile, atunci sa fie Nokia. Seriously! Am flirtat cu ideea de Iphone dar am ajuns la concluzia ca totusi la noi este mult prea scump si nu atat de destept pe cat ofera piata la banii astia. L-am cantarit serios si pe Samsung Omnia dar ... pana sa iau decizia de cumparare nu pot sa nu ma uit si in ograda Nokia. 

I am born a Nokia person si nu pot sa dau bir cu fugitii tocmai acum cand pescuiesc dupa un smartphone. Seriously!

Si daca este sa fie Nokia atunci sa fie N96. Pentru ca ... iata-l! 
A picture is worth a thousand words, nu-i asa? Dar oricat de impresionant ar arata in poza cateva cuvinte despre "de ce da" / "de ce nu" tot merita sa curga din tastatura. Seriously! Doar e Nokia ... 

Incep cu NU pentru ca e mai putin de spus ... NU pentru ca nu are touchscreen. Toate smartphone-urile care se respecta au. Nokia, what were you thinking?

NU pentru ca este primul telefon Nokia ce mi-a picat in gheare cu un meniu deloc accesibil. Nokia era mereu simplu, easy to use. Aveai shortcut-uri pentru diversele optiuni. Nu te pierdeai in butoane. Nu am intalnit pana acum model de Nokia care sa te puna in dificultate la capitolul asta. Ei bine, din acest punct de vedere N96 este foarte barbatesc. Foarte Ericsson like. Complicat adica. Apesi pe 5 butoane ca sa apelezi un contact din agenda. Come on Nokia, where is your sense of simplicity? Scapai de toata chestia asta cu un touchscreen ... pe bune. 

NU pentru ca aparatul foto, desi foarte performant, este la fel de greu de utilizat ca si restul meniului. Pana gasesti butonul care-ti trebuie ca sa imortalizezi momentul Kodak ... se termina alte 10 momente Kodak. E drept ca aici mi-s subiectiva. M-am jucat cu un N96 pret de vreo 15 minute. Poate in timp te obisnuiesti cu manevrele. Nu mai este asa suparator. Dar la prima vedere .... tare iti mai doresti touchscreen-ul de la Iphone.

Cam atat ar fi la capitolul NU ... In rest ... 

DA pentru ca nu este un simplu telefon. Poate fi orice vrei tu - de la jurnalul tau intim pana la mini-google-ul de buzunar. Adica prietenul care te scoate din multe incurcaturi cu un singur click. 

N96 are camera de 5 megapixeli cu autofocus, 2 leduri  pentru flash si lentile Carl Zeiss. Este aparatul tau foto de buzunar. Iar pozele sunt comparabile cu cele pe care le face un aparat foto neprofesional - adica unul compact nu un DSLR. 

N96 nu doar pozeaza ci si filmeaza. La o rezolutie de 640 x 480 pixeli si 30 de frame-uri pe secunda. Foarte generos din partea lui. Cu conditia sa inveti sa il folosesti :).

N96 are un ecran generos de 240x320 pixeli, adica aproape 3 inch. Si o tehnologie care iti permite sa vezi imaginea portrait sau landscape in functie de pozitia in care tii telefonul. La fel si clipurile video sau filmele cu care il incarci. Pentru ca da, N 96 duce divertismentul pana intr-acolo.

N96 este spatios. Are memorie interna de 16 GB care poate fi extinsa pana la 32 de GB printr-un card microSD. Pentru ca are slot pentru asa ceva. Adica N96 poate cu usurinta sa se transforme in audioteca ta mobila. Ai loc de 12.000 de melodii pe care sa ti le organizezi in functie de stare, de vreme, de anotimp, de context - petrecere sau inmormantare. Si iti incap pana la 40 de ore de video. 

N96 iti ofera un maximum de conectivitate. Pentru ca pana la urma despre asta e vorba in propozitie - Nokia. Connecting People, nu? Wireless, GPRS, 3 G, HSDPA, Bluetooth ... you name it, Nokia's got it! Prin urmare sms-ul, mms-ul, e-mailul, instant messenger-ul sunt toate la purtator. Cu o simpla apasare de buton intri si ramai online. Iti citesti stirile, iti vizitezi site-urile preferate, urmaresti canalele de TV online sau site-urile preferate de video streaming. Mai conectat de-atat chiar nu este posibil.

N96 iti da radio la purtator. Da, are FMtuner. Ceea ce e genial. Si era atat de simplu pentru Iphone sa-si introduca aceasta optiune. Dar nah ... uite-i cum pierd la detaliu ... Deci N96 are radio. Asa ca atunci cand te plictisesti de muzica proprie poti oricand sa treci pe radio si sa lasi DJ-ul sa te surprinda cu melodii pe care nu le-ai mai ascultat demult sau sa urmaresti o emisiune preferata. Ce poti sa vrei mai mult de-atat?

Cum zic si ei ... cu Nokia N96 everything joins up ...  SERIOUSLY!
Niciun comentariu: